Založ si blog

Banderovci vraždili v pekárni-Ani generál, ani korveta- ukrajinské hoaxy+Ťavia vojna USA v sýrsko-irackej púšti

Banderovci v sobotu dosiahli veľký vojenský úspech. Raketou zo Západu zavraždili 11 pracovníkov a zákazníkov pekárne.

Le Figaro tento týždeň napísalo, že Ukrajina dnes „praská na všetkých frontoch“. Príznakom toho, že sa banderovcom na fronte vážne nedarí je na Slovensku rast článkov chváliacich kadejaké ukrajinské bizarnosti. Kadejaké zázračné zbrane, systémy, čo všetko zostrelia, či drony, čo všetko zničia a zapaľujú jednu ruskú rafinériu za druhou. Niektoré médiá,/ správajúce sa ako expozitúra ukrajinskej tajnej služby SBU na Slovenskuˇ/ priniesli včera a dnes rozprávky o zlikvidovanom ruskom leteckom generálovi a o zničenej ruskej raketovej korvete. Nič na tom nie je pravda. Nikto z ruskej strany – okrem trolov, ktorých si SBU platí na ruských sieťach to nepotvrdil. Naopak, oficiálne ruské zdroje to vyvrátili. GŠ OS RF však považuje pod svoju úroveň sa tým vôbec zaoberať.

Na druhej strane ruskí analytici /čiastočne podopretí aj informáciami z ukrajinského internetu/ uviedli, že včera dosiahli ruské sily v mestskej pozičnej bitke v Avdejevke značný pokrok. Postúpili o 1,5 až 2 km do centra mesta. Podaril sa im prielom na krídlach a obsadili štvrť Ivuška a areál záhradníctva , Ukrajincami potvrdený postup Rusov bol zaznamenaný aj pri Opytnom a Pervomajskom.

Odvetou za ruská postup sú staronové úvahy o tom, že /podľa RIA Novosti/ Briti by radi vyslať na Ukrajinu expedičný zbor NATO. Čo nie je nič iné, ako úvaha o rozšírení konfliktu na Ukrajine do podoby veľkej termonukleárnej vojny.

USA majú iný spôsob ako si dodať odvahu a sebavedomie. Našli si zámienku a včera večer letecky zaútočili na ťavie oazy v púšti /na hranici Sýrie a Jordánska/. Američania na bombardéroch B-1 sa vyvŕšili na mudžahedínoch na ťavách. USA si myslia, že svet z ich ťavej vojny padne na zadok od obdivu. Nepadne, naopak iba sa pousmeje.

Horšie je, že sa svet pasívne pozerá na inú vec – na prítomnosť USA v Sýrii a Iraku. V oboch krajinách majú Američania BEZ SÚHLASU TAMOJŠÍCH VLÁD spolu vyše 22 základní. – Áno aj Rusko má v Sýrii dve základne. Avšak obe tam fungujú na základe súhlasu tamojšej medzinárodne uznanej a orgánmi OSN rešpektovanej vlády.

Nuž, keď dvaja robia to isté, nemusí to byť to isté.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20, aktualizované: 22:18

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2016763x
Priemerná čítanosť článkov: 4413x

Autor blogu

Kategórie