Ak Ukrajinci hovoria o živých štítoch, potom o svojich vojakoch vedeli a predsa ich zostrelili !

25. januára 2024, trikopce, Nezaradené

Hovorca ukrajinskej rozviedky dnes vyhlásil, že Rusi v lietadle prenášali rakety spolu so zajatými ukrajinskými vojakmi. Zajatci vraj Rusom poslúžili ako živé štíty.

Podstatou „techniky“ živého štítu je, že sa skrývate za niekoho, kto je vášmu protivníkovi blízky a na kom mu záleží. Aby štít fungoval, váš protivník musí vedieť, že sa za niekoho skrývate a ten niekto je pre neho tak cenný, že po vás nestrieľa. Z tohoto vyplýva, že ak Ukrajinci hovoria o ruskej taktike živého štítu, potom:

1/ o prítomnosti ukrajinských vojakov/zajatcov/ na palube ruského lietadla museli Ukrajinci vedieť,

2/ ak Ukrajinci napriek tejto vedomosti lietadlo zostrelili, potom svojich vlastných vojakov zabili úmyselne, – aby spolu s nimi zlikvidovali aj reálne či vymyslené „ruské rakety“,

3/ život ukrajinského vojaka nemá pre ukrajinské armádne velenie veľkú cenu; velenie je vojakov kedykoľvek ochotné obetovať.

Použitie živého štítu je nečestná vojenská technika. Dvojnásobne nečestné ale je nerešpektovať ho a strieľať napriek nemu aj po svojich najbližších – v tomto prípade po svojich vlastných vojakoch. Uzáver je teda jasný: banderovci zostrelili lietadlo zo svojimi vlastnými vojakmi úmyselne. Neváhali ani chvíľu a podriadili sa heslu „účel svätí prostriedky“ alebo „keď sa rúbe les, lietajú iskry“. – Že prečo, o tom by sa dal napísať ďalší článok….

-Nuž, neradno je byť príslušníkom ukrajinskej armády….