Ukrajinskí „hrdinovia“ sa pomstili za porážku útokom na trhovisko plné civilov

21. januára 2024, trikopce, Nezaradené

Včera sa do sveta rozšírila správa o tom, že ruské vojská obsadili štvrť Avdejevky zvanú Cárska Obora a postupujú po hlavnej ulici smerom do centra mesta. Dalo sa čakať, že banderovci na to zareagujú. A aj zareagovali. Ako inak – po banderovsky.

Z pomsty za včerajší vojenský neúspech dnes ukrajinské delostrelectvo, ktoré 10 rokov /od 2014/ ostreľovalo obytné štvrte Donecka, zaútočilo na Doneck. Z posledných zvyškov munície, ktorá Kyjevu ešte v Avdejevke zostala, vytvorili smrtiaci útok na trhovisko v štvrti Tekstilščik. Banderovci napadli nič netušiacich ľudí, čo sa na trhovisku venovali nedeľným nákupom. Použili posledné náboje ráže 152 a 155 mm. Strely, aké sa používajú na rozbitie železobetónových vojenských opevnení. Nečudo, že drevené stánky na trhovisku zmenili na dymiace trosky. Nečudo, že sa im podarilo 28-30 ľudí zavraždiť a 25 vážne zraniť. Počet obetí však nie je konečný a určite bude ešte rásť.

V niektorých častiach RF /DNR, LNR, Krym/ bude v pondelok kvôli doneckému masakru štátny smútok. V pondelok sa má kvôli masakru zísť BR OSN. Generálny tajomník OSN Gutierrez ukrajinský útok na ruských civilov odsúdil. Uvidíme, ako sa zachovajú západní členovia BR OSN.

-Útok na Doneck, to je ukážka typickej banderovčiny. Banderovci sa presne takto správali aj pri svojich rejdoch na povojnovom Slovensku. Bojovým stretom s našou armádou či žandárstvom sa vyhýbali, no len čo sa im naskytla príležitosť zaútočiť na nechránenú usadlosť či dedinku bez vojenskej ochrany, už aj tam vtrhli a zabíjali. Civilov, ženy, deti, starcov, neozbrojených mužov. Tak ako dnes v Donecku, tak vraždili aj v dedine Kolbasov okr. Snina. Výsledkom bolo 14 nevinných obetí.

Čo na takéto „hrdinstvá“ ukrajinskej armády hovorí naša a západná tlač ? Čo na to vravia slobodné médiá z demokratickej Európy ? Nič. Mlčia alebo iba sucho konštatujú čísla padlých. Takto prejavujú svoj zmysel pre spoločné humánne hodnoty civilizovaného západného sveta. Svet je plný zla. Bohužiaľ, dnešný útok banderovcov na trhovisko v Donecku to zase pripomenul.