Nemcom sa zase vojny zachcelo

7. januára 2024, trikopce, Nezaradené

Poslanci nemeckého Bundestagu Marie-Agnes Strack-Zimmermann /FDP/, Sarah Nanni /Die Grunen/ a Roderich Kiesewetter /CDU/ vyzvali nemeckú vládu, aby ihneď poskytla do boja proti Rusku najmodernejšie rakety s plochou dráhou letu Taurus /KEPD 350/. Majú dlhý dolet nad 500 km a sú schopné prekonať aj tú najhustejšiu PVO. Odpaľovať ich možno z lietadiel F-15, Tornado, Eurofighter, Saab. Podľa poslancov za Zelených a za CDU by mali poslúžiť nielen v boji za „oslobodenie Ukrajiny“ a napr. na zničenie krymského mosta, ale aj na priamy útok na Moskvu a iné mestské centrá a priemyselné zariadenia Ruska.

Údaje výrobcu Taurusu sú pôsobivé. Ak však budú Taurusy také „kvalitné“ ako tanky Leopard, Rusi sa z vojenského hľadiska nemajú čoho báť. Vec má ale nielen vojensko-technický ale aj globálny politický, ba až morálny rozmer.

Vyhlásenie nemeckých poslancov preto vzbudilo rozhorčenie nielen v Rusku, ale aj v USA. Známy americký disident, bývalý analytik CIA Larry Johnson na kanály YouTube Dialogue Works vyslovil presvedčenie, že títo nemeckí poslanci sú duševne chorí. Odporučil, aby boli vyšetrení kvalifikovanými odborníkmi.

Niektorí Nemci už zrejme zabudli na tvrdú ruskú príučku spred takmer 😯 rokov a koledujú si o novú. Pre nás Slovákov je dôležité, aby sme sa novom germánskom ťažení Drang nach Osten nijako nepodieľali. Aby sme sa dištancovali od všetkých vojnových aktov, či ich už vykonajú Nemci priamo alebo prostredníctvom nastrčených organizácií typu NATO alebo nedajbože EU.