Založ si blog

Na Západe menia protiruskú propagandu.

Koľko to len bolo rečí, ako Rusi útočia na civilné ciele a ako ich armáda cielene vraždí ukrajinské ženy a deti. Azda aj dva roky podľa Kyjeva ruské beštie míňali drahé Kindžaly, aby nimi ničili sovietske paneláky v Charkove, Kyjeve a i.

Západné médiá takéto táraniny po banderovských propagandistoch potom opakovali sťa tupé papagáje. Až v týchto dňoch sa situácia zmenila. Na Západe náhle pripustili, že cieľom ruských raketových úderov bolo a je čosi iné. Až nedávno napísali, /napr. americký ISW, tlačové oddelenie NATO, WSJ..ba dokonca aj naša bratislavská Pravda/, že cieľom ruských útokov sú vojenské nie civilné ciele.

V týchto dňoch sú ruskými cieľmi údajne najmä výrobne a montážne dielne na zbrane, opravárne, sklady hotových alebo rozrobených striel do raketometov, sklady rakiet do systému Patriot. NASAMS a pod.

Západ spočiatku zásoboval banderovcov zbraňami a muníciou sovietskeho pôvodu zo skladov východných štátov NATO. Keď sa materiál minul, začal Západ lifrovať na Ukrajinu zbrane a muníciu vyrobenú v krajinách NATO. Od leta vlaňajšieho roku, keď aj sklady so zbraňami a muníciou NATOvského pôvodu osireli, začali zbrojní špecialisti zo Západu na Ukrajine budovať rozsiahle výrobné kapacity, umožňujúce najžiadanejšie jednoduchšie zbrane a muníciu vyrábať priamo na Ukrajine. Dôvod ? Na Ukrajine je to oveľa lacnejšie, pracovných síl je tu viac a transport hotových produktov na front je kratší.

Zelenskij a Zalužnij vybrali na zbrojnú montáž objekty najmä na Západe Ukrajiny ale tiež v Charkove a Kyjeve. Protivzdušná obrana /PVO/ je totiž v Kyjeve, Charkove, Ľvove a iných väčších mestách kvalitnejšia a spolu s neformálnymi dohodami Ruska a Ukrajiny neútočiť si na centrá hlavných miest, dávala banderovcom záruku väčšej istoty.

Rusi nechali budovaniu zbrojných kapacít NATO na Ukrajine spočiatku voľný priebeh. Pokiaľ sa tam iba prinášali moderné výrobné zariadenia, budovali sklady a zdroje PHM, nechali budovateľov na pokoji. Keď sa však už ukrajinské zbrojné kapacity začali rozbiehať, Rusi na ne naplno udreli. Nie iba lacnými dronmi, ale aj drahšími Iskandermi, strelami s plochou dráhou letu, balistickými raketami …a na zvlášť drahé a dôležité zbrojovky a sklady ˇ/napríklad Patriotov/ už aj cennými Kindžalmi.

V posledných 5 dňoch sme boli svedkami takéhoto vývoja. Boli sme a sme svedkami smutného konca ukrajinských zbrojoviek. Predovšetkým zbrojoviek v Kyjeve, Charkove a Ľvove. 5-dňová kampaň sa teraz postupne stíši. Pokračovanie možno očakávať, keď sa Ukrajinci a NATO spamätá a začne budovať zbrojovky nanovo.

Dovtedy kým sa tak stane, bude potrebná núdzová pomoc Západu. Najmä pri zabezpečovaní striel do prostriedkov PVO. NATO v stredu prisľúbilo poskytnúť rezervné fondy na 1000 striel do systémov Patriot. Rusi podľa tureckého periodika The Daily Sabah zničili v posledných týždňoch cca 800 striel Patriot, čo je jedna tretina všetkých Patriotov, ktoré malo NATO v Európe k dispozícii. Obnova zásob týchto striel je teda v záujme nielen Ukrajiny ale aj obranyschopnosti NATO ako takého.

Popri tom, ako podporu pred ruskými raketami, prenikajúcimi na t.č. veľmi slabo chránené ukrajinské nebo, dovolili USA banderovcom použiť na ruské ciele Západom dodané ďalekonosné rakety a strely do HIMARSov, Storm Shadow-ov, a pod. Ukrajinci takto získali nástroje na ničenie ruských odpaľovacích zariadení hlbšie v ruskom vnútrozemí.

A čo na to Rusi ? Ako zareagujú ? V prostredí SBU a vojenskej rozviedky OS UA sa začala nervózna diskusia. Spomína sa, že Rusi asi zaútočia na Charkov, Sumy a Černigov, pokúsia sa ich obsadiť a trasu pre Himarsy, Storm Shadow a pod. skúsia opäť predĺžiť.

V stredu sa po dlhšom čase uskutočnila výmena cca 200 vojnových zajatcov na oboch stranách. Ruské zajatecké tábory neostali dlho voľnejšie. Svodka OS RF už dnes v noci hlási kapituláciu veľkej skupiny ukrajinskej pechoty. Údajne v nej nie sú iba násilne mobilizovaní ale aj ideovo podkuté banderovské kádre.

Nech je akokoľvek, na pozadí týchto informácií sa z ukrajinskej propagandy, /podľa ktorej krvilační Rusi používajú rakety a drony na vraždenie nevinných civilistov/, stáva obyčajná táranina. Vojna je príliš drahý kšeft, než aby sa milióny dolárov a rubľov míňali na ničenie obyčajných ľudí a de facto prestarnutých sovietskych panelákov.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2016008x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie