Založ si blog

Na Západe menia protiruskú propagandu.

Koľko to len bolo rečí, ako Rusi útočia na civilné ciele a ako ich armáda cielene vraždí ukrajinské ženy a deti. Azda aj dva roky podľa Kyjeva ruské beštie míňali drahé Kindžaly, aby nimi ničili sovietske paneláky v Charkove, Kyjeve a i.

Západné médiá takéto táraniny po banderovských propagandistoch potom opakovali sťa tupé papagáje. Až v týchto dňoch sa situácia zmenila. Na Západe náhle pripustili, že cieľom ruských raketových úderov bolo a je čosi iné. Až nedávno napísali, /napr. americký ISW, tlačové oddelenie NATO, WSJ..ba dokonca aj naša bratislavská Pravda/, že cieľom ruských útokov sú vojenské nie civilné ciele.

V týchto dňoch sú ruskými cieľmi údajne najmä výrobne a montážne dielne na zbrane, opravárne, sklady hotových alebo rozrobených striel do raketometov, sklady rakiet do systému Patriot. NASAMS a pod.

Západ spočiatku zásoboval banderovcov zbraňami a muníciou sovietskeho pôvodu zo skladov východných štátov NATO. Keď sa materiál minul, začal Západ lifrovať na Ukrajinu zbrane a muníciu vyrobenú v krajinách NATO. Od leta vlaňajšieho roku, keď aj sklady so zbraňami a muníciou NATOvského pôvodu osireli, začali zbrojní špecialisti zo Západu na Ukrajine budovať rozsiahle výrobné kapacity, umožňujúce najžiadanejšie jednoduchšie zbrane a muníciu vyrábať priamo na Ukrajine. Dôvod ? Na Ukrajine je to oveľa lacnejšie, pracovných síl je tu viac a transport hotových produktov na front je kratší.

Zelenskij a Zalužnij vybrali na zbrojnú montáž objekty najmä na Západe Ukrajiny ale tiež v Charkove a Kyjeve. Protivzdušná obrana /PVO/ je totiž v Kyjeve, Charkove, Ľvove a iných väčších mestách kvalitnejšia a spolu s neformálnymi dohodami Ruska a Ukrajiny neútočiť si na centrá hlavných miest, dávala banderovcom záruku väčšej istoty.

Rusi nechali budovaniu zbrojných kapacít NATO na Ukrajine spočiatku voľný priebeh. Pokiaľ sa tam iba prinášali moderné výrobné zariadenia, budovali sklady a zdroje PHM, nechali budovateľov na pokoji. Keď sa však už ukrajinské zbrojné kapacity začali rozbiehať, Rusi na ne naplno udreli. Nie iba lacnými dronmi, ale aj drahšími Iskandermi, strelami s plochou dráhou letu, balistickými raketami …a na zvlášť drahé a dôležité zbrojovky a sklady ˇ/napríklad Patriotov/ už aj cennými Kindžalmi.

V posledných 5 dňoch sme boli svedkami takéhoto vývoja. Boli sme a sme svedkami smutného konca ukrajinských zbrojoviek. Predovšetkým zbrojoviek v Kyjeve, Charkove a Ľvove. 5-dňová kampaň sa teraz postupne stíši. Pokračovanie možno očakávať, keď sa Ukrajinci a NATO spamätá a začne budovať zbrojovky nanovo.

Dovtedy kým sa tak stane, bude potrebná núdzová pomoc Západu. Najmä pri zabezpečovaní striel do prostriedkov PVO. NATO v stredu prisľúbilo poskytnúť rezervné fondy na 1000 striel do systémov Patriot. Rusi podľa tureckého periodika The Daily Sabah zničili v posledných týždňoch cca 800 striel Patriot, čo je jedna tretina všetkých Patriotov, ktoré malo NATO v Európe k dispozícii. Obnova zásob týchto striel je teda v záujme nielen Ukrajiny ale aj obranyschopnosti NATO ako takého.

Popri tom, ako podporu pred ruskými raketami, prenikajúcimi na t.č. veľmi slabo chránené ukrajinské nebo, dovolili USA banderovcom použiť na ruské ciele Západom dodané ďalekonosné rakety a strely do HIMARSov, Storm Shadow-ov, a pod. Ukrajinci takto získali nástroje na ničenie ruských odpaľovacích zariadení hlbšie v ruskom vnútrozemí.

A čo na to Rusi ? Ako zareagujú ? V prostredí SBU a vojenskej rozviedky OS UA sa začala nervózna diskusia. Spomína sa, že Rusi asi zaútočia na Charkov, Sumy a Černigov, pokúsia sa ich obsadiť a trasu pre Himarsy, Storm Shadow a pod. skúsia opäť predĺžiť.

V stredu sa po dlhšom čase uskutočnila výmena cca 200 vojnových zajatcov na oboch stranách. Ruské zajatecké tábory neostali dlho voľnejšie. Svodka OS RF už dnes v noci hlási kapituláciu veľkej skupiny ukrajinskej pechoty. Údajne v nej nie sú iba násilne mobilizovaní ale aj ideovo podkuté banderovské kádre.

Nech je akokoľvek, na pozadí týchto informácií sa z ukrajinskej propagandy, /podľa ktorej krvilační Rusi používajú rakety a drony na vraždenie nevinných civilistov/, stáva obyčajná táranina. Vojna je príliš drahý kšeft, než aby sa milióny dolárov a rubľov míňali na ničenie obyčajných ľudí a de facto prestarnutých sovietskych panelákov.

O /ne/vylodení Červenej armády na Hokkaido

07.06.2024

O máločom sa na Slovensku vie tak málo, ako o vyloďovacích operáciách Červenej armády na Ďalekom východe-na Sachaline, na Kurilách a na Hokkaido. Blogovanie nie je platforma, aby sa o týchto aktivitách ČA na konci 2.sv.vojny písalo podrobnejšie. Preto tu a teraz poskytnem aspoň pár heslovitých informácií. ZSSR na základe prísľubu z Jalty /i keď v rozpore so [...]

O vylodení v Normandii nás učí už aj akási pani Holubová

06.06.2024

Keď už aj postaršia napudrovaná pani Holubová s bujnými do blond prefarbenými vlasmi dnes na ktorejsi z televízií mudrovala o vylodení Angloameričanov v Normandii, povedal som si, prečo by som aj ja neprispel so svojou trochou do studnice vedomostí pre našu najmladšiu generáciu. Vopred sa ospravedlňujem, -na rozdiel od pani Holubovej ja nie som odborník na diplomatický protokol [...]

Čo nové na ukrajinskom fronte ?

30.05.2024

Chvíľu som sa odmlčal, lebo Pravda začala o vývoji na ukrajinskom fronte prinášať celkom čerstvé a tu a tam aj vecné informácie, bez hrubého ideologického banderovského balastu a dezinformácií ukrajinskej tajnej služby /SBU-CIPsO/. V posledných 2-3 dňoch sa však zase začali množiť staré zlozvyky našich médií /vrátane Pravdy/ : robenie somára z komára, výmysly o [...]

Nitra, Kynek, záplavy

V Nitre opäť vytopilo Kynek aj mestské kúpalisko

16.06.2024 19:55

Prívalový dážď, ktorý v noci zo soboty na nedeľu zasiahol Nitru, spôsobil po nedávnych záplavách ďalšie problémy.

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 462
Celková čítanosť: 2054403x
Priemerná čítanosť článkov: 4447x

Autor blogu

Kategórie