Založ si blog

TV JOJ -hanbite sa !

Konkrétne -hanbite sa, pani redaktorka Milka Š.U. To, čo ste predviedli v sobotu večer 9.12.2023, tak to je vrchol neobjektívnosti a manipulatívnosti.

O čo Ide ? O to, že ratingová agentúra Fitch znížila rating SR z A na A-. Teda o jeden stupeň. Oznámiť to a splniť si informačnú povinnosť by bolo v poriadku. V poriadku ale nie je to, čo z tejto správy pani redaktorka utkala. Vytvorila asi 5 minútový sled poplašných vyhlásení proti-vládnych pravicových expertov, členov bývalých vlád a opozičných politikov. K nim na druhej strane pridala iba krátke zostrihané „chodbové“ ad hoc vyjadrenie ministerky hospodárstva, teda predstaviteľky rezortu, ktorý s finančnými trhmi veľa spoločného nemá.

Hanebné je pri analýze ratingov predovšetkým to, že pani redaktorka Š. nevenovala ani mäkké „f“ratingom ďalších dvoch svetoznámych ratingových agentúr. Aké je ich stanovisko ? Nech sa páči:

  • 17. novembra oznámila svoj rating agentúra Standard and Poors. Rating Slovenska NEZMENILA. Zachovala pre nás rating +A.
  • 27. novembra oznámila svoj rating agentúra Moodys. Rating Slovenska NEZMENILA. Zachovala pre nás rating A2.

Ratingy všetkých troch najvýznamnejších ratingových agentúr sú nové a budú platné pár mesiacov. Dá sa čakať, že ich prehodnotia až v polovici budúceho roka. Z porovnania ratingov vyšlo Slovensko úspešne: v pomere 2 ku 1. Áno, páni a panie z JOJ tv, úspešne.

Zníženia ratingu sa v priebehu večerných správ chytili po jojke aj iné médiá. Samozrejme, že všetky mainstreamové televízie nadviazali na demagógiu jojky.. Aby sa vyhli konfrontácii ratingu fitch s výsledkami agentúry Moodys a S&P, doplnili „informáciu“ o hoax, že možno aj tieto dve agentúry hodnotenie SR časom zhoršia. Nuž veď hej, hodnotenia robia cca každý polrok. Rating v lete možno zhoršia, možno zlepšia. Takto mudrovať nie je teda bohviečo.

Aby tých hoaxov nebolo málo, pridali večer médiá a tzv. experti aj ďalší nezmysel, podľa ktorého S&P a Moodys hodnotenie SR ešte nezhoršili, lebo vraj ešte nepoznali vládny konsolidačný balíček. Je to samozrejme klamstvo. Tempo konsolidácie 0,5% ročne je známe ešte spred volieb. Všetky opatrenia z konsolidačného balíčka boli avizované už dávno-vo vládnom memorande, v programovom vyhlásení vlády. Vrátane 13-dôchodku, rodičovského dôchodku, kompenzácie cien energií, kompenzácie rastu hypotekárnych úverov a pod. Agentúry už pri hodnotení zo 17. resp. 27. novembra veci poznali. – Takže páni opozičníci /politici, novinári, tzv.experti/ – neklamte. NEKLAMTE. Klamať sa nemá. Osobitne v mienkotvorných médiách sa to nemá. ,

Je hanebné, ako niektorí „naši“ novinári dokážu prekrúcať a dezinformovať verejnosť. Ako dokážu pozitívne informácie pred Slovákmi zatajiť alebo bagatelizovať a negatívne zveličiť a zorganizovať k nim priam nepriateľskú mediálnu kampaň. – „Informácia“ JOJ TV a ostatných mainstreamových tv o ratingoch SR je prekrásny, učebnicový príklad takejto nehoráznosti.

Páni a panie z JOJ, ale aj z RTVS, Markízy a ta3, hanbite sa.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2017234x
Priemerná čítanosť článkov: 4414x

Autor blogu

Kategórie