Jedna atrapa a 8 zhorených ukrajinských lietadiel

2. decembra 2023, trikopce, Nezaradené

S odvolaním sa na ukrajinské zdroje p.Barič na tomto portále publikoval krátky článok o tom, ako „Rusi jasali“ po zničení ukrajinského bojového lietadla Mig-29. Jasali však vraj predčasne, lebo to nebolo reálne lietadlo ale atrapa. – Kto chce, ten tejto správe verí, -kto nechce, neverí.

Ministerstvo obrany Ruskej federácie v pravidelnej zvodke za tento týždeň oznámilo zostrelenie 8 ukrajinských lietadiel a jedného vrtuľníka. Asi to neboli atrapy, lebo boli zostrelené vo vzduchu. Konkrétne dali Rusi „dolu“ 5 ks Mig-29, dva ks Su-27, 1 ks Su-25 a 1 ks Mi-8. Okrem toho zostrelili 41 raketových striel z HIMARS a Uragan, 188 bezpilotných lietadiel a 3 protiradarové strely HARM. Toľko zdroje z MO RF. – Kto chce , ten týmto údajom verí, kto nechce , neverí.

Žijeme svoj život v rôznych psychosociálnych a informačných bublinách. Aj preto, aby nás neprijemné informácie z prostredia mimo našich bublín nerozčuľovali, neradi vychádzame za ich hranice. Je to jeden z obranných osobnostných mechanizmov nášho ega. Bežný u každého z nás.

Fajn, no ja napriek tomu kvôli našej efektívnej psychohygiene odporúčam aj občasný výlet do informačného sveta iných bublín. Resp. do sveta krutej objektívnej reality. Vyhneme sa tým šoku z udalostí, ktoré sme na základe „našich“ informácií neočakávali a na ktoré sme preto neboli pripravení. Vyhneme sa tak tomu, aby sme zrazu, zoči-voči surovej skutočnosti, nezostali raz pred svetom a pred sebou samými za naivných, za prekvapených, či jednoducho „za sprostých“.