Založ si blog

Fraška s „oslobodzovaním“ Krymu – Pravda a Realita

Zelenskij včera- v čase výročia vyhlásenia nezávislosti Ukrajiny – oznámil, že Ukrajina “ stojí blízko, doslova na prahu „deokupácie“ na prahu oslobodenia Krymu spod ruskej okupácie. “ Toto bombastické vyhlásenie, ktoré bohužiaľ prevzali aj naše slovenské médiá /vrátane Pravdy/ je trápna lož. Ani nie hoax, ale obyčajná konfabulácia. Fraška.

Čo sa na Kryme včera ráno vlastne stalo ? Skupina 20 banderovských fanatikov-samovrahov bola z rýchleho člna americkej výroby Willard Sea Force nalodená do gumených člnov. V nich sa na svitaní dostala na pobrežie Krymu v oblasti verejného táboriska „Olenevka“. Tu banderovskí ozbrojenci zapichli do piesku na pláži ukrajinskú zástavu a nafotili pri nej pár záberov. Boli by fotili aj viac, no z jedného zo stanov, v ktorých obďaleč kempovali miestni turisti vyšiel v šortkách jeden Rus. Keď zbadal ozbrojencov, ako sa hrajú a fotia s ukrajinskou zástavou, myslel si, že ide o nejakých výtržníkov. Vrátil sa preto do stanu pre svoju poľovnícku karabínu zn. Saiga, aby výtržníkov vyhnal z pláže. Keď banderovci uvideli, ako sa k nim blíži chlap zo zbraňou a ako to celé sníma na mobil ďalší miestny chlap, vystrelili po mužoch pár dávok a potom rýchlo naskákali do gumených člnov a zmizli na more.

Rus s mobilom ihneď zalarmoval políciu a tá zase pobrežnú stráž OS RF. Skôr, než sa hrdinským osloboditeľom Krymu podarilo na člnoch vrátiť sa do medzinárodných vôd, kde ich čakal americký rýchly čln, -bola celá skupina 20 banderovcov zlikvidovaná.

-Smutné, že za Zelenského divadielko s ukrajinskou zástavou vejúcou na Deň nezávislosti Ukrajiny na pár minút aj na Kryme muselo vyhasnúť 20 mladých životov. Smutná fraška, ktorá okrem pochybnej krátkodobej propagandy nemala a nemá žiaden vojenský význam. Smutné, že si Ukrajinci kedysi zvolili na čelo štátu takého prezidenta, ako je Zelenskij.

– Nuž za zlú voľbu národ pyká. A nielen tak, ako doposiaľ pykáme my na Slovensku. Často ešte aj oveľa oveľa horšie…

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

gaza

Izrael dal Hamasu ultimátum: Máte týždeň, potom vstúpime do Rafahu

03.05.2024 20:20

Izrael dal palestínskemu radikálnemu hnutiu Hamas týždeň na to, aby prijal dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov.

krym

Do útoku vraj zostávajú dni. Moskva pohrozila Ukrajine a Západu „zničujúcou odvetou“ za Kerčský most

03.05.2024 18:31

Rusko je údajne pripravené zvážiť "seriózne" návrhy o ukončení vojny na Ukrajine, ktoré budú založené na existujúcich skutočnostiach a bezpečnostných obavách Moskvy.

Mihail Kogalniceanu, Constanta, základňa NATO, Rumunsko, Apache, vojaci

Na cvičenie NATO v Česku pricestujú budúci týždeň stovky amerických vojakov

03.05.2024 18:30

Na cvičení sa zúčastní približne 1200 vojakov, z toho asi 850 ich pricestuje zo Spojených štátov.

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2016359x
Priemerná čítanosť článkov: 4412x

Autor blogu

Kategórie