Založ si blog

Banderovci rozbili okná na Moscow City a stratili Staromajorskoje

Možno si to pamätáte – v prvej polovici tohto týždňa písali naše médiá s odvolaním sa na GŠ OS UA tri dni nonstop o prelomení frontu a vytlačení Rusov z dediny Staromajorskoje. Zelenskij sa vytešoval, ako teraz banderovci začnú oslobodzovať ich „ukrajinský juh“, omočia si nohy v Azovskom mori a preseknú pozemné spojenie Krymu s Ruskom…

-Ako sa vraví, – každá senzácia trvá tri dni. Rusi dnes v noci opäť ovládli Staromajroskoje. Prešli do protiútoku vo Vremevskom výbežku a zajali desiatky ukrajinských vojakov. Niektoríých po boji, iní sa Rusom prišli vzdať sami. Širokú publicistu na tuskom Telegrame má najmä prípad ukrajinského poddôstojníka z teritoriálnej obrany, ktorý prešiel na ruské línie z nákladiakom plne naloženým raketovými strelami. Doviezol ich, aby vraj nechodil „domov“ z prázdnymi rukami. Poddôstojník naozaj prišiel domov, – narodil sa a žil do vojny v Donecku. K územným posunom v prospech OS RF došlo aj pri Kupljansku. Aj tu boli zajaté desiatky Ukrajincov.

Aby som nebol neobjektívny, aj Ukrajincom sa dnes v noci darilo. Nie síce na poli boja, ale keď inak nie, tak aspoň na poli propagandy a produkovania hlasného mediálneho rozruchu. Okolo 25 ukrajinských dronov zaútočilo na Krym a 28 ukrajinských dronov zaútočilo na moderné administratívne centrum Moskvy. Lepšie povedané chcelo zaútočiť. Ruská PVO všetky drony zneškodnila prostriedkami rádioelektronického boja ešte predtým, než zasiahli svoje ciele. Či už na Kryme alebo v Moskve. Drony boli naložené výbušninami a tak pri páde na zem buchli a tlaková vlna rozbila sklo na niektorých administratívnych budovách. Okrem iného aj na ministerstve digitálneho rozvoja.

Jastraby z ruských intelektuálnych kruhov /napr. filozof a publicista Dugin/ to zhodnotil tak, že všetko zlé je aj na niečo dobré. Ten výbich v Moscow City by mal zobudiť tamojších maklérov, finančníkov a manažérov a ich fešné asistentky, aby si konečne aj oni uvedomili, že je vojna. Vojna s NATO. A aby vypli laptopy, zobrali lekárničky a miesto varenia kávičiek pre svojich šéfov išli na front robiť ošetrovateľky.

Dugin a spol. hodnotia dnešný útok, pri ktorom boli poškodené okná aj na ruskom federálnom ministerstve ako útok na centrálne ruské vládne inštitúcie. A požadujú zo strany Ruska zrkadlovú odpoveď. To znamená masívny letecký útok na vládne budovy a administratívno-obchodné centrum Kyjeva. Mnoho Rusov kritizovalo Putina, že takýto útok už dávno nedal zrealizovať. Putina sa zvykol odvolávať na zákulisné dohody ruských a amerických tajných služieb o istých červených líniách. Teraz sa však tieto línie zo strany banderovcov porušili. Treba konať.

USA sa diskrétne budú asi vyhovárať na to, že Zelenskij konal bez vedomia NATO a Američanov. Že sa tento americký vlčiak odtrhol z reťaze. Čím ďalej tým ťažšie sa tomu dá veriť. Preto Putin v reakcii na banderovskú eskaláciu útokov oznámil: Rusko nevyhľadáva priamu konfrontáciu s armádami NATO. Ak však ku nej z vôle NATO dôjde, Rusi hodenú rukavicu zodvihnú. Na priamy boj s NATO sú vraj pripravení.

Len tak mimochodom, v NATO je aj Slovenská republika. Dobre by bolo spýtať sa vrchnej veliteľky našej zložky armád NATO, či konfrontačný trend NATO na ukrajinskom fronte schválila. A ak áno, kto a kedy jej dal na to mandát.

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Každá škola dostala svojho policajta. Vinníkovi za teroristické bombové vyhrážky hrozí aj doživotie

09.05.2024 05:00

Štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská ubezpečila, že vyučovanie môže od štvrtka pokračovať a oznámila, že každá základná a stredná škola dostala prideleného policajta.

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2023485x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie