Založ si blog

Hlavná fáza údajnej ofenzívy NATO/UA proti RF údajne začala

Aspoň tak o súčasných snaženiach OS UA píšu NYT, WP, WSJ, Times a i. zaručene dobre informované angloamerické denníky. Ruské denníky, portály a analytici píšu o tom, že smery útokov pri Arťomovsku a Zaporoží /za účasti elitne NATOM vyzbrojených vojakov a stoviek tankov, BVP a pod./ sa dali čakať a tak tam aj ruskí vojaci na Ukranincov čakali.

Po 14 vlnách útokov sa väčšina ukrajinských jednotiek stiahla a zanechala na bojisku stovky mŕtvych elitných vojakov, 112 pancierovaných a i. vojenských vozidiel / . Novoprokopovka a Novodanilovka, Robotino pri Orechove, Kleščejevka pri Arťomovsku a i. na ktoré OS UA útočili, zostali nedobyté. 30 kusov Bradley, tankov Leopard, a i. tankov NATO ako aj býv. sovietskych tankov, dodaných z krajín NATO Ukrajine zostalo neschopných boja.

Zelenskij v predvečer tejto „vrcholnej“ protiofenzívy navštívil mesto Dnepropetrovsk. Stretol sa tam s ukrajinskými veliteľmi – Sirským a Zalužným. Keďže mali nedávno tesne po sebe narodeniny, priniesol im darčeky. Podľa niektorých pozorovateľov to však neboli ani tak darčeky ako skôr vážne varovania: Sirskij dostal obraz a na ňom čosi, čo sa podobá na zdochnutú rybu. Zalužnij dostal fešácku osobnú pištol. Problém je, že pištol sa vojenským veliteľom dáva do daru spravidla s jednou guľkou, – potom, čo prehrajú rozhodujúcu bitku…….

Podľa zdrojov z americkej vlády sa „ukrajinská ofenzíva hýbe“ a USA, zabezpečia, aby sa hýbať neprestala. Ukrsajinci už dokonca pri Zaporoží prelomili front. Neveríte ? No ale veď tak sa to uvádza na Západe ! – Minimálne na stránkach amerických a našich médií…

Ficova finta

07.05.2024

Čo myslíte, kto sú dominantní akcionári v azerbajdžanských ropných a plynárenských firmách ? Čo myslíte, ako sú prepojené ruské a azerbajdžanské trasy s ropou a plynom ? Čo myslíte, akého pôvodu bude značná časť ropay a plynu. ktorá k nám bude prúdiť z Azerbajdžanu cez Ukrajinu ? /-Najmä v čase, keď je sú ruské energonosiče lacnejšie ako [...]

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Christijan Mickoski

V Severnom Macedónsku vyhrala voľby pravicová opozícia

09.05.2024 07:09

Voličov voči vládnucej strane popudila aj pretrvávajúca korupcia a pomalý rozvoj krajiny.

vojna na Ukrajine, Záporožie

ONLINE: Môže Ukrajina ešte vojnu vyhrať? Šéf vojenského výboru NATO sa domnieva, že áno

09.05.2024 06:30, aktualizované: 07:37

Šéf vojenského výboru NATO Rob Bauer odhaduje, že bude trvať najmenej rok, kým Západ zvýši výrobu zbraní a Ukrajina sa pripraví na protiofenzívu.

Rafah / Palestína / Bombardovanie / Sutiny /

Izrael môže prísť o americké zbrane. Biden: Bomby od USA zabíjali civilistov

09.05.2024 06:10

Izrael podľa amerického prezidenta Joea Bidena použil bomby dodávané USA na útoky, pri ktorých v Pásme Gazy zomierali palestínski civilisti.

psychológ Viktor Križo

Psychológ o bombovej hrozbe: je to nebezpečnejšie, ako jednorazové incidenty. Nikde sa zrazu necítite bezpečne

09.05.2024 06:00

Psychológ Viktor Križo z Centra poradenstva a prevencie vysvetlil, že destabilizovať krajinu je možné práve tak, že sa hrozba namieri na to najzraniteľnejšie čo krajina má.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 458
Celková čítanosť: 2023555x
Priemerná čítanosť článkov: 4418x

Autor blogu

Kategórie