Ruský pohľad na dar našich migov Ukrajine

17. apríla 2023, trikopce, Nezaradené

V interview pre moskovskú Pravdu dnes kapitán prvého stupňa M.Klimov píše prečo Slovenská republika odovzdala všetkých svojich 13 migov-29 banderovcom. Klimov už v nadpise uvádza, že nebolo v silách Slovenska ťahať sa s NATO resp. s USA za prsty.

Podľa Klimova jednoducho Slovensko nie je Maďarsko. Nemá ani jeho silu a ani jeho odvážnu vládu, ktorá by bola schopná s USA o migoch aspoň trochu diskutovať. Americký „obkom“ /oblastný výbor strany/ vydal stranícke uznesenie a slovenská lokálna „vláda“ uznesenie /prostredníctvom svojho bratislavského aktivistu Naďa rozpracovala a splnila.

Slováci sa o migy nehandrkovali aj preto, že ich 13 migov malo v rámci protivzdušnej obrany štátu iba dekoratívnu funkciu. Skutočnú obranu by totiž v prípade vojny aj tak zabezpečovali letecké sily veľkých štátov NATO. Slovenské migy mali navyše svoje vlastné technické problémy, spojené s nezvládnutým prechodom na spojové, navigačné a riadiace systémy NATO.

Z vyjadrení Klimova vyplýva, že sa Rusi migov, dodaných banderovcom zo Slovenska veľmi neobávajú. No zároveň z nich vyplýva aj to, že Moskva chápe podmienky a dôvody, za ktorých musela Bratislava príkaz USA splniť. Rusi chápu situáciu v SR. Preto sa Slovensku ani nevyhrážajú, ani ho za „dar“ banderovcom príliš neodsudzujú. Rusi iba konštatujú, že na rozdiel od Maďarska je dnešná SR plne integrovanou súčasťou svokry NATO. SR má v tejto svorke pevne dané, aj keď nie veľmi prestížne postavenie. -Ale to je už problém SR, nie problém Ruska.