Prečo chce Kyjev F-16 ky a prečo bráni Bachmut za každú cenu ?

11. apríla 2023, trikopce, Nezaradené

Arestovič, bývalý poradca Zelenského, t.č. mimo služby dnes vyhlásil, že Ukrajina je do 9 mesiacov schopná samostatne si zhotoviť jadrovú hlavicu. Avakov, minister obrany kyjevskej vlády zase oznámil, že by USA mali Ukrajine konečne poskytnúť rakety s doletom do Moskvy a ešte ďalej, hlboko na ruské územie.

Avakov tiež k tomu dodal, že sa usiluje naverbovať cudzích občanov z krajín NATO, vycvičených na F-16-ky. F-16-ky sú podľa neho po istých úpravách schopné niesť jadrové hlavice. Podobne aj rakety dlhého doletu by boli schopné niesť jadrové hlavice. Ak by to banderovcom s tými F-16 a s tými raketami dlhého doletu vyšlo a ak by sa ich konštruktéri jadrových zbraní trochu posnažili, bola by v januári 2024 na Ukrajine a v Rusku celkom iná vojna….

D.Pušilin, najvyšší predstaviteľ administratívy Doneckej ľudovej republiky dnes poinformoval, že jedným z vysvetlení prečo sa v priemyselnom areáli v Bachmute zvádzajú ľúte boje je i fakt, že je tam veľký vinársky závod, produkujúci „igristoje vino“, v minulosti známe ako „sovietske šampanské“.

– Nuž a viete, milí čitatelia, kto je hlavným akcionárom /vlastniacim kontrolný balík/ v tomto vinárskom závode ? Nie je ním nikto iný, ako Petro Porošenko, bývalý prezident Ukrajiny. Porošenko ale akcie nemá napísané na seba. Ich formálnym majiteľom je Marina Porošenková, manželka Petra Porošenka…

-Dobre vedieť, za čo a za koho v Bachmute-Arťomovsku dennodenne umierajú ukrajinskí vojaci. Dobre vedieť, komu a čomu ich smrť poslúži.