Dajú USA 9,5 miliardy dolárov na podvratnú činnosť a manipuláciu volieb aj na jeseň na Slovensku ?

30. marca 2023, trikopce, Nezaradené

USA v týchto dňoch schválili vyše 650 miliónov dolárov, ktoré v roku 2023 pôjdu na „podporu demokracie, ľudských práv a vládu práva“. Peniaze majú dostať mimovládne organizácie pod kontrolou USA, médiá bojujúce za demokraciu, ľudské práva a zákonnosť podľa amerických predstáv a tiež pre politické strany, ktoré pôjdu do volieb s heslami o demokracii, ľudských právach, právnom štáte a boji proti korupcii. USA majú zrejme v 2023 vytypované voľby, ktoré sú z hľadiska amerických záujmov a ich predstáv o demokracii osobitne citlivé. Nepochybujme, že medzi takéto voľby budú patriť aj jesenné voľby na Slovensku. Nepochybujme, že medzi stranami, ktorým budú v predvolebnom boji finančne pomáhať nebudú strany ako Smer SSD, Republika, SNS, LSNS, Národná koalícia a pod. Nepochybujme o tom, že sa strany ako Progresívne Slovensko, Demokrati, Modrí, KDH, ale aj vládne strany ako SaS a Za ľudí majú na čo tešíť.

Celková výška investície USA do stabilizácie žiadúcich a rozvratu nežiadúcich a neposlušných režimov, do protištátnych majdanov a oranžových revolúcií napr. v Maďarsku, Srbsku, Čiernej Hore, Arménsku, Kazachstane, Brazílii, Argentíne, Južnej Afrike, Iráne… ale napr. aj v Rakúsku a Švajčiarsku, či naopak do upevnenia imidžu takých USA-friendly režimov ako dnes vládne v Česku, Rumunsku, v Pobaltí, vo Fínsku ale aj v Nemecku a vo Francúzsku bude v najbližších rokoch dosahovať neuveriteľných 9 a pol miliardy dolárov.

Takže: neposlušné krajiny traste sa ! Majdany sú za dverami. Voči USA úctivé a ústretové režimy, novinári a politici – tešte sa. Bubáčiky prichádzajú…