USA už Rusko na Ukrajine porazili !

29. marca 2023, trikopce, Nezaradené

„USA už Rusko na Ukrajine porazili – nadišiel čas ukončiť tam americkú vojenskú angažovanosť. “ – Takto nejako by sa dal parafrázovať názor amerického analytika Daniela Davisa z periodika “ 19FortyFive“. Podľa Davisa už USA prostredníctvom ukrajinských vojakov ruskú armádu dosť oslabili. Navyše prostredníctvom sankcií, ktoré USA nariadili pre všetky štáty Západu, priviedli ruskú ekonomiku do depresívneho stavu. Cieľ stanovený tými, čo predstavujú americký „deep state“ bol splnený.

Pokračovať v boji s Ruskom a trvať na úplnom zničení ruskej armády a Ruska je podľa Davisa kontraproduktívne. Mohlo by to viesť nie/len/ ku zničeniu Ruska ale aj ku zničeniu USA. Spojené štáty americké by v prípade plnej vojny s Ruskom prestali existovať. Západná civilizácia by skončila v ohni termojadrovej katastrofy.

Nadišiel čas zastaviť priamu konfrontáciu s Ruskom. Nadišiel čas užívať si pár desaťročí sladké plody víťazstva, prejsť na iný menej horúci vzťah konfrontácie s Ruskom.

Viacerí analytici hovoria, že po odchode USA z Ukrajiny sa vzťahy USA-Rusko dostanú do polohy čohosi ako „Studená vojna 2.0.“ A za istých okolností -ak sa vyhrotí konflikt s Čínou alebo tretím svetom, by bolo možné prejsť aj k čomusi ako je obnova „strategického partnerstva USA a Ruska“.

-Toto by však mohlo prísť iba s výmenou vládnucej garnitúry tak v USA ako aj v Rusku. Možno po 5- tich, možno po 10-tich rokoch. Možno neskôr a možno oveľa skôr. Uvidíme.