Založ si blog

USA už Rusko na Ukrajine porazili !

„USA už Rusko na Ukrajine porazili – nadišiel čas ukončiť tam americkú vojenskú angažovanosť. “ – Takto nejako by sa dal parafrázovať názor amerického analytika Daniela Davisa z periodika “ 19FortyFive“. Podľa Davisa už USA prostredníctvom ukrajinských vojakov ruskú armádu dosť oslabili. Navyše prostredníctvom sankcií, ktoré USA nariadili pre všetky štáty Západu, priviedli ruskú ekonomiku do depresívneho stavu. Cieľ stanovený tými, čo predstavujú americký „deep state“ bol splnený.

Pokračovať v boji s Ruskom a trvať na úplnom zničení ruskej armády a Ruska je podľa Davisa kontraproduktívne. Mohlo by to viesť nie/len/ ku zničeniu Ruska ale aj ku zničeniu USA. Spojené štáty americké by v prípade plnej vojny s Ruskom prestali existovať. Západná civilizácia by skončila v ohni termojadrovej katastrofy.

Nadišiel čas zastaviť priamu konfrontáciu s Ruskom. Nadišiel čas užívať si pár desaťročí sladké plody víťazstva, prejsť na iný menej horúci vzťah konfrontácie s Ruskom.

Viacerí analytici hovoria, že po odchode USA z Ukrajiny sa vzťahy USA-Rusko dostanú do polohy čohosi ako „Studená vojna 2.0.“ A za istých okolností -ak sa vyhrotí konflikt s Čínou alebo tretím svetom, by bolo možné prejsť aj k čomusi ako je obnova „strategického partnerstva USA a Ruska“.

-Toto by však mohlo prísť iba s výmenou vládnucej garnitúry tak v USA ako aj v Rusku. Možno po 5- tich, možno po 10-tich rokoch. Možno neskôr a možno oveľa skôr. Uvidíme.

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

Záskalie, Jaskyňa, Veľký Manín, mReportér

Krásna prírodná scenéria na Považí ponúka pohľad na nezaplatenie. Slováci, máme byť na čo pyšní

18.04.2024 05:00

Zábery z nádhernej slovenskej prírody zachytila mReportérka Ľubka Šeroňová.

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1997059x
Priemerná čítanosť článkov: 4399x

Autor blogu

Kategórie