Založ si blog

USA už Rusko na Ukrajine porazili !

„USA už Rusko na Ukrajine porazili – nadišiel čas ukončiť tam americkú vojenskú angažovanosť. “ – Takto nejako by sa dal parafrázovať názor amerického analytika Daniela Davisa z periodika “ 19FortyFive“. Podľa Davisa už USA prostredníctvom ukrajinských vojakov ruskú armádu dosť oslabili. Navyše prostredníctvom sankcií, ktoré USA nariadili pre všetky štáty Západu, priviedli ruskú ekonomiku do depresívneho stavu. Cieľ stanovený tými, čo predstavujú americký „deep state“ bol splnený.

Pokračovať v boji s Ruskom a trvať na úplnom zničení ruskej armády a Ruska je podľa Davisa kontraproduktívne. Mohlo by to viesť nie/len/ ku zničeniu Ruska ale aj ku zničeniu USA. Spojené štáty americké by v prípade plnej vojny s Ruskom prestali existovať. Západná civilizácia by skončila v ohni termojadrovej katastrofy.

Nadišiel čas zastaviť priamu konfrontáciu s Ruskom. Nadišiel čas užívať si pár desaťročí sladké plody víťazstva, prejsť na iný menej horúci vzťah konfrontácie s Ruskom.

Viacerí analytici hovoria, že po odchode USA z Ukrajiny sa vzťahy USA-Rusko dostanú do polohy čohosi ako „Studená vojna 2.0.“ A za istých okolností -ak sa vyhrotí konflikt s Čínou alebo tretím svetom, by bolo možné prejsť aj k čomusi ako je obnova „strategického partnerstva USA a Ruska“.

-Toto by však mohlo prísť iba s výmenou vládnucej garnitúry tak v USA ako aj v Rusku. Možno po 5- tich, možno po 10-tich rokoch. Možno neskôr a možno oveľa skôr. Uvidíme.

Sankcie proti Rusku trafili „tesne vedľa“…

21.07.2024

Koncom tohtoročnej jari EU výrazne zvýšila nákupy ruskej ocele a železa. Import dosiahol najvyššiu úroveň od roku 2022. RF obnovila svoj status najväčšieho exportéra do EU pre túto komoditu. Iba v mesiaci máji RF exportovala do EU kovy a výrobky z nich do EU v hodnote 373,1 mil. eur. Medziročný nárast je + 1.2% a medzimesačný nárast dokonca + 29%. Polotovary zo železa a [...]

Ako to bolo s nepísanými dohodami Ruska a USA v časoch Jeľcyna

10.07.2024

Americké ministerstvá zahraničia a obrany postupne uvoľňujú niektoré donedávna ešte tajné dokumenty, týkajúce sa udalostí spred 30 rokov. Americký Národný bezpečnostný archív zverejnil v týchto dňoch časť dokumentov týkajúcich sa vzťahov USA a RF vo vtedajších časoch. Medzi nimi sú to i dokumenty, spojené s plánom rozširovania NATO na Východ. Podľa dokumentov v [...]

Rusi zasiahli riadiace centrum GRU susediace s detskou nemocnicou v Kyjeve

08.07.2024

Dnes ráno tri vlny vzdušných raketovo-dronových útokov zasiahli viaceré miesta na UA, vrátane Kyjeva. V Kyjeve sa ruské rakety trafili do rozhodovacieho centra ukrajinských bezpečnostných síl SBU/GRU, nachádzajúce sa v nenápadnej budove a v podzemných bunkroch bezprostredne susediacich s detskou nemocnicou Ochmatdet. Útok na bezpečnostné centrum sa uskutočnil v pondelok ráno, [...]

Austria Tokyo Olympics Belarus Runner

Stovky Slovákov možno teraz zo Schwechatu neodletia na dovolenku. Čo im hrozí na rakúskom letisku?

27.07.2024 11:00

Rakúska polícia nasadí takmer 700 svojich príslušníkov, ktorí majú úlohu zabrániť narušeniu plynulého fungovania veľkého letiska.

Peter Gregor, ta3

Podplukovník Gregor: Kto lietal na migoch, si do F-16 nesadne. Výcvik sme postavili na nových a mladých ľuďoch

27.07.2024 10:00

Na F-16 sa lieta úžasne. Vieme s nimi robiť veci, ktoré sme doteraz nemohli so žiadnym iným strojom, povedal pre ta3 veliteľ letky F-16 Peter Gregor.

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 471
Celková čítanosť: 2101590x
Priemerná čítanosť článkov: 4462x

Autor blogu

Kategórie