Daň za Ukrajinu pre turistov z RF. Miesto 12 vrtuľníkov za tretinu nech nám dajú USA 4 vrtuľníky úplne zadarmo !

22. marca 2023, trikopce, Nezaradené

Tlačový tajomník ruského prezidenta pán Peskov sa včera o.i. venoval pár slovami návrhom niektorých rusofóbnych jastrabov na ešte väčšie zhoršenie rusko-amerických vzťahov. Konkrétne napr. návrhom bývalého amerického veľvyslanca v RF- Michaela McFaula. Tento samozvaný znalec Ruska navrhol napríklad, aby ruskí miliardári mohli uniknúť zo sankčných zoznamov tak, že by polovicu svojho súčasného majetku prepísali na Fond obnovy Ukrajiny a zároveň by verejne odsúdili ruskú agresiu proti Ukrajine a navyše ešte aj ruského prezidenta V.V.Putina.

Ďalším návrhom pána ex-veľvyslanca je návrh pre tých ruských štátnych úradníkov, ktorí sú na sankčných zoznamoch, – aby dali štátu výpoveď. Ak potom prispejú do Fondu obnovy Ukrajiny, budú mimo sankcií.

Posledný návrh sa týka bežných ruských turistov. McFaul navrhuje, aby podmienkou pri udeľovaní turistického víza bolo nielen zaplatenie vízových poplatkov ale aj akási „ukrajinská daň“, ktorú budú musieť turisti zaplatiť do Fondu obnovy Ukrajiny.

-Samé skvelé nápady, no nie ? Len aby neskončili neúspechom, -tak ako iný Mc Faulov nápad: zavedenie Pasu dobrého Rusa. Ten mali dostávať ruskí emigranti s kritickým názorom na vojnu na Ukrajine a na Putina. Pas mal Rusom umožňovať isté privilégiá oproti Rusom loyálnym Putinovi. Projekt skrachoval, lebo privilégiá „dobrí Rusi“ nedostávali a ruskí emigranti o pas následne stratili záujem.

Darmo, pánovi M.McFaulovi a niektorým ďalším Američanom to naozaj „myslí“…

Ale aby sme Američanov nepodceňovali, – Rusov nepoznajú ale obchodovať vedia. Oklamať Slovákov AKO ŠMEJDI, – v tom sú skvelí. Ako som pred troma dňami písal, vymysleli si na nás trik s akože kompenzáciou nákladov za migy-29, protizákonne a nemorálne poslané na Ukrajinu. Američania nás tu ogabujú ako malých chlapcov. No veď posúďte:

Ide samozrejme o veľmi hrubé odhady a orientačné sumy. Tento blog nie je auditorská správa. Ide o to, aby sa popísali postupy bystroumných amerických zbrojárenských biznismenov. A aby sa načrtli spôsoby, akými tu ešte do októbra budú vládnuť ľudia ako Naď, Krupa, Heger a spol.

PS: Pán Naď, – ponúkam vám šancu na to, aby vás národ konečne miloval. Navrhnite USA, aby nám miesto predaja 12 Bell-viperov za tretinovú cenu poslal iba tretinu z nich, teda iba 4 vrtuľníky, – ale ZADARMO ! Nemusí to byť kompenzácia za migy-29. Postačí keď nám USA vykompenzujú stratu za 1-2 ročné omeškanie dodávky F-16cok. Pán Naď, -ukážte národu, aký ste frajer. Do toho !