Američania bojujú za mier ďalšími tankami Abrams

13. januára 2023, trikopce, Nezaradené

Podľa informácií agentúry Reuters presúvajú USA z Texasu 2. brigádnu bojovú skupinu tankov M-1 Abrams a bojových vozidiel pechoty Bradley z 1. divízie kavalérie. Celkove USA presúvajú do východnej Európy asi 1250 tankov a bojových vozidiel pechoty. Oficiálnou dislokáciou pre nich je zatiaľ Poľsko a Pobaltie. Aby sa Rumuni necítili odstrčení, posielajú im tam USA /pod halvičkou NATO/ špionážne lietadlá so systémami AWACS.

USA presun urýchľujú. Zdá sa to byť logická reakcia na pád Soledaru . Postup Rusov v Donbase zrejme priblížil konečný mier. A aby sa ten príchod mieru ešte viac urýchlil, posielajú USA ku frontu ďalšie a ďalšie tanky.

Mieroví aktivisti dnes v Poľsku organizujú ďalšie trápne protesty pri angažovanosti Poľska vo vojne na Ukrajine. Nie je to od nich pekné. Iba tým rušia pokojný presun obrnenej výzbroje na miesta, kde bude pre mier potrebná. Ukrajinský minister obrany Reznikov týmto aktivistom odkázal, že Ukrajinu musia brániť aj Poliaci. Či sa im to páči alebo nie. Lebo Ukrajina je, povedané slovami Reznikova, „faktickým členom NATO“.

Áno. Ukrajina je člen NATO, ktorý priťahuje americké tanky a pomáha im zapojiť sa do boja za mier naplno. Do boja za to, čomu sa hovorí „pax Americana“.