Založ si blog

„Nemusíme okupovať Moskvu“ /ale chceme a môžeme…/.

USA ústami poprednej židovsko-americkej publicistky A.Applebaumovej sa včera preriekli. Neoficiálna hovorkyňa amerického deep state povedala, že USA „môžu“ okupovať Moskvu. Nemusia ju okupovať, ale môžu. Applebaumová oznámila, že USA musia zničiť schopnosti Ruska bojovať a viesť vojny. Inak povedané, USA musia Rusko demilitarizovať, zbaviť ho armády, urobiť z neho územie bez ochrany a obrany. Čosi ako každému prístupný švédsky stôl, z ktorého si Západ bude môcť brať toľko ľudských a prírodných zdrojov, koľko mu zachutí.

Applebaumová naznačila, že dosiahnuť tieto americké ciele sa bude dať iba potom, ako sa Západ zbaví Putina. Ktokoľvek by totiž po ňom nastúpil, nebol by už podľa nej pre Západ taký nebezpečný ako V.V.Putin.

Západ má k vojnám vždy tak trochu osobnostný, persono-centrický prístup. Zveličuje úlohu osobností v dejinách a podceňuje úlohu národa. Preto sa v boji snaží útočiť najmä na vodcov a osoby prijímajúce dôležité rozhodnutia. Preto USA pravidelne vraždia vodcov Islamského štátu či Al Kaidy, preto zamordovali Kaddáfího, Saddáma Husajna, preto odpravili na druhý svet P.Lumumbu, T.Sankaru a desiatkykrát sa pokúšali o život Castra, Chaveza, Ortegu…Preto len v priebehu posledných pár mesiacov podnikli stovky atentátov na dcéru filozofa Dugina. na predstaviteľov administratívy v nových ruských regionoch, niekoľkokrát sa pokúsili zniesť zo sveta náčelníka štábu OS Ruska, generála Gerasimova, preto sa včera pokúsili zavraždiť bývalého riaditeľa Roskosmosu Rogozina. A preto sa -ako vyplýva aj zo slov Applebaumovej, pokúsia urobiť všetko možné, aby sa zbavili aj ruského prezidenta V.V.Putina.

Applebaumová a ostatní v deep state nechápu, že Putin nie je božím omylom z neba zoslaný ničomník, ale že je to vodca, vyjadrujúci hodnoty a presvedčenia bežných Rusov, de facto celého ruského národa. Američania sú stále prekvapení, keď pár hodín po zlikvidovaní jedného vodcu ISIL je na poste nový vodca ISIL. Američania nikdy nepochopia, že po jednom ruskom vodcovi na jeho miesto zastane iný ruský vodca. Bezpochyby ešte tvrdší a ešte odhodlanejší.

Applebaumovej však patrí poďakovanie. Prezradila to, čo informovanejší už dávno vedia. Že totiž Ukrajinci predstavujú v tzv.ukrajinskom konflikte iba úlohu komparzu. Prezradila, že vlastne nejde ani o konflikt na Ukrajine, že tento konflikt už dnes beží na celom svete a že v ňom nebojuje maličká Ukrajina s veľkým ruským zverom, ale že tu ide o zrážku veľmocí, v užšom zmysle USA a Ruska a v širšom zmysle Západu a zvyšku sveta /vrátane Iránu, KĽDR…a Číny/. -Že ide veľkú vojnu diametrálne odlišných civilizačných hodnôt. O zrážku monopolizmu s pluralitou, totality svetovlády s vládou ľudu v jednotlivých krajinách sveta, vo všetkých jej národno-kulturálne špecifických podobách.

Ďakujem pani Applebaumovej za freudovské prerieknutia a Pravde za to, že tieto nebezpečné signály z druhého brehu Atlantiku zachytila a ponúkla premýšľavejším Slovákom na hlbšie predumanie.

Finta ako zo Starého zákona

03.05.2024

Po univerzitách v USA sa rozšírili TICHÉ a MIERUMILOVNÉ protesty proti vyvražďovaniu desaťtisícov palestínskych civilov izraleskou armádou a proti spolupráci amerických vysokých škôl s Izraelom. Protesty sa odohrávali v podobe mítingov v kampusoch a niekde aj v podobe výstavy fotografií zo zákrokov izraelskej armády v Gaze resp. v podobe postavenia mierových stanových [...]

Rusi zlikvidovali celý štáb OS UA v Odesse. Bude Srbsko členom BRICS ?

30.04.2024

Priatelia, zvodky z ukrajinských frontov predbežne nedávam, pretože o situácii začala na moje prekvapenie pomerne rýchlo a pri dostatočnej zhovievavosti aj faktograficky podloženým spôsobom písať napr. aj Pravda. Čakám, až sa vývoj zdynamizuje napr. pokiaľ ide o dobytie Časov Jaru, postup na Charkov, na Slavjansk, Kramatorsk či azda aj Odessu. Jednou z výnimiek je zničenie [...]

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

vražda, zločin, lúpež, krádež, nôž

Muža z Missouri obvinili z vraždy, ktorá sa stala pred takmer šiestimi desaťročiami

05.05.2024 23:02

Jamesa Barbiera zatkli obvinili z vraždy 18-ročnej Karen Sniderovej v novembri 1966 v okrese Cook v štáte Illinois.

Gabriel Attal / Pcheng Li-jüan / Si Ťin-pching /

Odmena za Taiwan? Si pricestoval na štátnu návštevu Francúzska. Stretne sa s Macronom, budú rokovať aj o Ukrajine

05.05.2024 21:45

To, že si čínsky prezident vybral pre svoju návštevu Francúzsko potvrdzuje postavenie Macrona ako mocenského hráča EÚ.

ťava

V zoo sa narodilo mláďa samičky ťavy dvojhrbej

05.05.2024 21:21

Gravidita ťavy dvojhrbej trvá približne rok a rodí sa väčšinou jedno mláďa.

európsky parlament, peter pellegrini, europarlament

Od EÚ sa izolovať nechceme. Čo teda od nej chceme?

05.05.2024 20:23

Nechceme, aby Slovensko bolo opäť čiernou dierou v srdci Európy. Chýba nám však vízia a stratégia našej hry v EÚ. Čo teda chceme a čo nie? Zapojte sa do novej DEMDIS diskusie!

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 457
Celková čítanosť: 2018764x
Priemerná čítanosť článkov: 4417x

Autor blogu

Kategórie