Slniečkári opustili futbalový Katar

11. decembra 2022, trikopce, Nezaradené

Konečne ! Ovzdušie na majstrovstvách sveta vo futbale v Katare sa včerajšou porážkou Anglicka výrazne zlepšilo. Družstvá, ktoré prišli do Kataru bojovať za „inakosť“ tým, že neslušne a netolerantne bojovali proti katarskej inakosti, si zbalili kufre a odleteli preč. Na MS už nie je žiadne anglosaské mužstvo: ani Anglicko, ani Wales, ani USA, ani Kanada, ani Austrália. Anglosaský svet mal na MS vďaka anglosasky chytro vymyslenému systému bohaté zastúpenie. Ale už nemá. Organizačné intrigy boli porazené športom. Férová hra zvíťazila.

Slniečkárske tímy zo Západu prišli do Dohy nielen propagovať svoje videnie sveta ale aj urážať hostiteľov a provokovať. Robili to tak dôkladne, že im nezvýšil čas na to najdôležitejšie, na poriadnu prípravu futbalových výkonov. Dúhové kapitánske pásky, klaňačky, obhajoba homosexuálnych excesov, kritika organizátorov za pracovné úrazy robotníkov, čo stavali štadióny, vysmievanie sa šejkom, že nerozumejú športovým pravidlám…-to všetko je už konečne minulosť.

Slniečkárske družstvá z Dánska, Anglicka, Belgicka, Holandska, Nemecka, USA, Kanady, Austrálie …už konečne z turnaja vypadli. Zostali tam iba družstvá, ktoré prišli do Kataru s jediným cieľom – hrať futbal. Boh futbalu je spravodlivý. Provokatérske družstvá z krajín, ktoré si myslia, že oni a ich západná kultúra je spaseným ľudstva, sú už v tramtárii. V Katare zostali tí najlepší. Po športovej stránke i po ľudskej stránke. -Nech zvíťazí ktokoľvek, držím mu palce !