Kritizovať Putina nie je žiadúce ?

10. decembra 2022, trikopce, Nezaradené

Pardon, nevedel som, že zverejňovať kritiku na Putina zo strany ruských analytikov nie je žiadúce. Článok s takýmto kritickým obsahom je k dispozícii na konci tohto blogu. Ak chcete, prečítajte si ho a posúďte, čo v ňom bolo nežiadúce.

Keďže kritika Putina sa tu nenosí, skúsim to s kritikou Zelenského. Tento „prezident“ – imitátor dnes prehlásil, že „Bachmut“ ako Ukrajinci volajú ruskojazyčné mesto Arťomovsk je tak zničené, že už nie je vhodným miestom pre život. Podobne je to s Marijivkou, Soledarom a Avdejevkou atď. Tieto mestá Rusi pomaly obsadzujú. Boje už prebiehajú vo vnútri miest. Zelenského slová asi predznačujú skorý odsun ukrajinských vojsk z nich. Ukrajinci s príchodom zimy a presunom ako tak vycvičených ruských záloh na front strácajú útočnú iniciatívu. V krajine, sužovanej tmou a zimou je pre kyjevskú vládu ťažké, priam nemožné, aby tento proces zvrátila.

Umelec Zelenskij používa kvetnatý jazyk. Pomocou neho ukrajinský ľud ľahšie prijme slová o ústupe. Politikov, čo aj prehry vedia naaranžovať ako víťazstvá máme však aj na Slovensku. V terajšej vláde a v Grassalkovičovom paláci je ich habadej. – A čo ľud ? Dá sa ošialiť alebo už ani veľmi nie ? – Uvidíme na budúci týždeň. V parlamente sa tuším, čosi chystá…