Založ si blog

Pápež-slniečko

Čaputová sa zase chystá k pápežovi. Chodí k nemu do kancelárie ako kresťania do kostola. Pápežovi neprekáža, že žije v mimomanželskom vzťahu. Čo bolo kedysi hriechom, pre pápeža-slniečkára momentálne hriechom nie je. V dnešnom Ríme nie je podstatný nejaký ten tradičný hriech. Spojivom Františkovej cirkvi a širšej society nie je ani tak život podľa cirkevných regulí ako skôr spoločné záujmy. A tie majú Čaputová a súčasný pápež spoločné. Obaja sú slniečkári.

Čaputová sa chystá do Ríma. Pápež sa zase chystá do Afriky. Medzi polo-kresťanských Sudáncov. Tam ho nikto za jeho liberálne narábanie s katolíckou cirkvou kritizovať nebude. R.k.cirkev denne vďaka svojej netradičnej pokrokárskej politike stráca v krajinách Európy a Južnej Ameriky množstvo duší. Tieto sa Rím snaží nahradiť novými dušami spomedzi animistov, fetišistov a polyteistov. Duša za dušu, no nie ? Pri svojich návštevách si pápež-slniečkár , zdá sa, vyberá krajiny, kde je katolicizmus marginálnym javom. Vyberá si ich skôr podľa geopolitických zámerov tých, čo vládnu Západu, než podľa akútnych religióznych potrieb rímskeho katolicizmu. Pápež-slniečkár sa z misionára viery zmenil na misionára západného spôsobu života a západnej politiky liberálnej demokracie.

Nielen návštevy, ale aj pápežove vyhlásenia k aktuálnym politickým udalostiam svedčia o nedostatku duchovného nadhľadu a nestrannosti pri posudzovaní takých či onakých problémov. Najviac sa to prejavuje vo vzťahu k situácii na Ukrajine. Pápež často, azda každý týždeň venuje svoje modlitby trpiacemu ukrajinskému národu. Spomína všetky hrôzy, skutočné i domnelé, ktoré Ukrajincov stretajú. Oplakáva každú smrť Ukrajinca či Ukrajinky. Na utrpenie donbaských Rusov však nereflektuje, hoci to trvá už takmer 9 rokov, nie 9 mesiacov /ako to ukrajinské/. Pápež sa zaujíma o Ukrajinu iba odkedy sa začali na Ukrajine ruské vojnové operácie.

V rokoch 2014-2022, keď trpeli a umierali v drvivej väčšine najmä Rusi v Doneckej a Luganskej republike, pápež mlčal. Ani len slovko nespomenul 149 zabitých malých detí z Donecka, odpočívajúcich v tamojšej Aleji anjelov. Slovkom kresťanského súcitu sa neprejavil ani vtedy, keď banderovci za živa v Odesse upaľovali ruských aktivistov. Ani slovkom sa pápež vo svojich modlitbách nezmienil o zastrelených ruských zajatcoch, ležiacich pri poprave na zemi bez zbraní a s rukami dozadu. Pápežský dvojitý meter, pápežská dvojitá spravodlivosť. Slniečkársky meter a slniečkárska spravodlivosť.

Vrcholom pápežovej slepoty a hluchoty je ticho, aké panuje v Ríme v súvislosti s najnovšími nájazdami ukrajinského gestapa, zvaného SBU- na pravoslávne chrámy a kláštory, uznávajúce autoritu moskovského patriarchu. Agenti SBÚ už druhý týždeň prehľadávajú a rabujú najposvätnejší chrámový a kláštorný komplex – Kyjevsko-pečerskú lavru. Miesto, kde sú údajne stavebné ale aj písomné pamiatky ešte na Kyjevskú RUS, je vystavené každodennému znesväťovaniu ozbrojených tajných policajtov. Obdobné nájazdy SBU sa ale odohrávajú aj v iných pravoslávnych chrámoch a kláštoroch. Dokonca aj v jednom ženskom pravoslávnom kláštore neďaleko slovenských hraníc – na Podkarpatskej Rusi.

Čo na to pápež-ekumenista ? Nuž nič. Ani slovka protestu. Ticho, tichúčko. Čo by tak ale asi pápež-slniečkár vyvádzal, keby obdobné razie začala robiť ruská FSB. Napríklad v katolíckych a evanjelických chrámoch, či nedajbože synagógach v RF ?! To by bolo modlitieb, to by bolo výziev, to by bolo protestov ! Vtedy by pápež-slniečkár volal na hriešnikov božiu a svetskú spravodlivosť a boží hnev. Lenže v Kyjevsko-pečorskej lavre ide iba o ruských veriacich. Ide iba o ruské utrpenie. A to je podľa príručiek slniečkárstva z 5. avenue prípustné. Nie je to hriešne. Je to k´óšer.

Pápež-slniečkár je pre mnohých slovenských rímskych katolíkov hanbou r.k.cirkvi. Pápežova politika dovoľuje kydať na r.k.cirkev zo strany potratárov, genderistov, LGBTI extrémistov, či zo strany protikatolíckych médií do sýtosti. Ak sa proti hanobeniu r.k. cirkvi postaví tu a tam nejaký cirkevný hodnostár, – z Ríma na neho začnú tlačiť, aby svoj postoj, zameraný na obranu cirkvi – odvolal.

Pápež-slniečkár zatemnil nebo nad r.k. cirkvou pochmúrnymi mrakmi. Jeho slniečko svet nerozjasňuje ale uvrháva do temnôt. Nevonia rajskými záhradami plnými kvetov -ale skôr dymom a sírou. – Ó bože, dokedy nás budeš takto, takýmto pápežom – ešte trestať ?

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2005195x
Priemerná čítanosť článkov: 4407x

Autor blogu

Kategórie