Založ si blog

Putin už teraz môže použiť taktické jadrové zbrane

Rozdiel medzi konšpiráciou a politickou scenáristikou je v tom, že kým autor podáva konšpiráciu ako zaručene pravdivú a jedine možnú, tvorca scenárov budúceho politického vývoja ich ponúka ako pravdepodobné a variantné. Toto, čo tu ponúkam je jeden z možných scenárov. Ako variant k tomu, čo predložil bloger G.Murín. Jeho článok je skvelý, záver neutešený,-no no mne sa vidí, že existuje aj iný rovnako neutešený záver.

Nazdám sa, že kľúčom k budúcemu vývoju boli referendá na Donbase a v Novorusku. Tie zmenili právne postavenie území, obsadených ruskými silami. Z ukrajinských regiónov urobili /aj keď „iba“ pre ruský svet/ integrálnu súčasť Ruskej federácie. Pamätáte si, čo povedal V.V.Putin v príhovore pred podpisom zmlúv o pripojení týchto oblastí k Rusku ? Áno povedal, že odteraz sú už na večné časy budú súčasťou Ruska, súčasťou Matičky Rusi. A že ich Rusi budú v prípade napadnutia chrániť ako ostatné časti Matičky Rusi – a to VŠETKÝMI MOŽNÝMI DOSTUPNÝMI PROSTRIEDKAMI. Všetkými. Teda aj konvenčnými zbraňami a aj -keďže je Rusko nukleárna veľmoc- aj nukleárnymi zbraňami. Veď na čo by ich Rusko malo, ak nie na obranu svojho územia, načo,-ak nie na sebaobranu Ruska a Rusov.

Áno, Putin viackrát verejne vyhlásil, že Rusi nepoužijú atómové zbrane na útočné účely. Že ich ich majú na sebaobranné účely, na ochranu vlastného územia. Putin viackrát verejne vyhlásil, že preto RUSI NEPOUŽIJÚ ATÓMOVÉ ZBRANE NA ÚZEMÍ UKRAJINY. To zjavne Putin dodrží. Ale nič mu nebráni, aby tieto zbrane na sebaobranu Ruska a Rusov nepoužil v Novorusku /Cherson, Zaporožie/ a na obranu DNR a LNR. Tieto územia sú dnes už ruské. A ak ich tam OS RF na obranu použijú, Putin svoj verejný prísľub neporuší. Nepoužije ich na útok na Ukrajine ale na obranu ruského územia v Rusku Onedlho bude mať V.V.Putin tradičný každoročný prejav o stave Ruskej federácie. Možno sa na ňom dozvieme niečo aj o tomto vývoji.

Možné je aj to, že nukleárne zbrane – proti vojenským cieľom,- OS RF nepoužijú.Že nebudú musieť. Smer a tempo vojenských operácií totiž na Východe Európy stále viac začína spoluurčovať počasie a výsledky mobilizácie. Onedlho prídu prví ako-tak vycvičení mobilizanti na front /majú podľa slov ruského GŠ prioritne hájiť nové územia RF/. Mimochodom, akcia „referendum“ aj tu pomohla Putinovi dodržať sľub, že mobilizanti na Ukrajinu nepôjdu. Nepôjdu-pôjdu na Donbas a do Novoruska brániť vlasť-ruskú federáciu, ktorej sú už Donbas a Novorusko súčasťou. Začínajú jesenné dažde-začína obdobie blata – rasputica. To znemožní plné využitie pásovej a kolesovej techniky vo voľnom teréne. Uľahčí situáciu obrancov. A potom nastúpi tradične dosť dlhá a dosť krutá zima. Ukrajinci sú na ňu zvyknutí,-no Rusi ešte viac. Ktovie teda, v koho prospech udrú mrazy a napadnú snehy. Tu už narkotiká, používané jednou z bojujúcich strán nemusia byť až tak účinné. Ísť proti guľometom a mínometom a nechať sa kosiť až do momentu, keď sa obrancom minú náboje /ako nedávno pri Limane/ sa už až tak použiť nebude dať. Umelo vyvolané hrdinstvá „ujo Mrázik“ zmení na ľadové figúrky. Nuž, ktovie, ako bude.

Každopádne by som sa postupu OS UA na teraz už ruské územia, na teraz už súčasti Ruskej federácie veľmi netešil. Mohli by totiž znamenať, že OS RF použijú oné „všetky dostupné prostriedky“. Ak sa to stane, nebude nám veselo. Americký generál Petreus sa vyhráža, že ak Rusi použijú atómové zbrane /všimnite si, nehovorí kde a ako ale všeobecne/ potom USA zničia ruskú armádu. Ibaže Rusi sú šachisti. S týmto ťahom rátajú. Veď prečo nemajú z profesionálnej takmer 1,2 miliónovej armády na ukrajinskom bojisku viac ako 200 tis. profesionálov ? Kde sú tí vojaci ? Nuž čakajú v Arktíde, na Sibíri, na Ďalekom Východe, pár kilometrov od Aljašky. A nie sú to príslišníci pechoty. Oj veru nie. Je to iná kvalitka. Sú to operátori raketových a jadrových zbraní. Možno na ten pokus generála Petreusa pekne potichúčky čakajú. Ak bude veľká vojna, mali by si byť USA isté, že sa bude diať /aj/ na území USA. Aj nad hlavou rodiny generála Petreusa.

Nuž veľmi by som sa teda ďalším útokom OS UA na Cherson a Doneck netešil. Nebude nám ani tu na Slovensku veselo. Ak sa taktické jadrové údery proti vojenským cieľom zmenia na globálny jadrový konflikt,- tak potom nám už nebude nijako. Môžbyť už potom Ježiško nič neprinesie ani tým najlepším a najposlušnejším deťom.

Verme teda skôr na rasputicu a uja Mrázika. Nech tí rozhodnú…

Pomoc USA Ukrajine je podfuk: odteraz vojna na úver !

20.04.2024

Ukrajinci sa vytešujú. Vojna bude pokračovať. Len trochu v inej podobe: už to nebudú zbrane a munícia zadarmo, ale na pôžičku. Američania do Kyjeva odkazujú – odteraz už budete mať vojnu iba na úver. V americkeh snemovni reprezentantov konečne schválili sumu 60, 84 mld dolárov pre Ukrajinu. Väčšina týchto prostriedkov však zostane v USA. 23,2 mld dolárov použijú [...]

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 455
Celková čítanosť: 2006954x
Priemerná čítanosť článkov: 4411x

Autor blogu

Kategórie