„Thank you USA…“

29. septembra 2022, trikopce, Nezaradené

Takýto stručný ďakovný text uverejnil na tweete pod fotografiou unikajúceho plynu z poškodeného potrubia Nord stream 2 bývalý poľský minister zahraničných vecí Radoslav Sikorski. Sikorski tak potvrdil informáciu z Der Spiegel, podľa ktorej USA varovali svojich nemeckých kolegov pred „hrozbou výbuchu“ na Nord Streame ešte v letných mesiacoch.

USA a NATO však tento svoj čin začali v posledných hodinách popierať a začali ho pripisovať,-ako inak, Rusku. Ve´d ak by sa NATO priznalo, že zaútočilo na infraštruktúru s majetkovou účasťou Ruska, bol by to casus belli a dôvod, aby Rusko spätne zaútočilo na infraštruktúru Západu. Napríklad na internet.

Sikorski zistil, že prezradil, čo nemal. A tak skôr, ako sa ho médiá a verejnosť začali pýtať, za čo v súvislosti s poškodením Nord Streamu Američanom ďakuje, – radšej svoj tweet vymazal.

Nuž, dakedy je naozaj hovoriť striebro a mlčať zlato…A ak sa Radek Sikorski tešil, mal sa tešiť potichu. Mimo sociálnych sietí. Takto sa do nich celkom slušne zamotal…