Založ si blog

Vojna na Ukrajine a sviatok Sedembolestnej

V bulletine VZ OSN nájdete prehlásenie predsedu 77.VZ OSN maďarského diplomata Csabu Korosiho, podľa ktorého je spolupráca OSN a Ruskej federácie na úspešné fungovanie OSN nevyhnutná.

V periodiku ISW sa píše, že tzv. ukrajinská proti-ofenzíva pri Chersone bola neúspešná. Aj malé územné zisky Ukrajincov sa už stratili.

The new York Post oznamuje, že nový britský kráľ ani len nezasadol na trón a už ho trápi vážne pohybové onemocnenie: chronická reumatická artrítída. Na zdraví mu nepridá ani nápis na štadione Celtic Glasgow, -tuším niečo ako „fuck the crown“.

No a čo si myslia Slováci ? Denník N uvádza výsledky prieskumu verejnej mienky Slovákov v súvislosti s výsledkom vojenského konfliktu na Ukrajine. Väčšina Slovákov si podľa neho želá úspech Ruska. Jednoznačné víťazstvo Ruska si želá 20,6% respondentov. 18% sa nevedelo vyjadriť a 19,9% si vraj želá úspech Kyjeva. Toto jedného z mojich kolegov blogerov tak rozčúlilo, že napísal článok plný urážok a nadávok na slovenský národ. Nuž nadávať sa dá mnohým Slovákom,- napríklad do chrapúňov, ak zabíjajú lesnú zver, ak znečisťujú les, ak stavajú načierno, ak si za premiéra zvolia Matoviča, ak koketujú s milovníkom bieleho pánom Sulíkom alebo s milovníkom iných vecí,-pánom Pellegrinim. No nadávať národu en bloc za výsledky prieskumu,-s tým sa stretli azda iba kolegovia v jednom nemocničnom zariadení pri Pezinku. Ochladilo sa. Prší. Nedá sa využiť voľný deň na prechádzku po prírode. V mnohých domácnostiach zavládla „blbá“ nálada. No čo už,-aj takéto počasie občas treba. Treba si sadnúť k dobrej knihe, dobrému čaju či káve a venovať sa duchovnu.

-A trochu aj rozmýšľať o utrpení a jeho zmysle v živote. Veď tu máme sviatok Sedembolestnej…

Izrael nezostrelil ani jednu zo 7 iránskych hyperzvukových rakiet „Fattah“

14.04.2024

Izraelská Železná kopula nie je spôsobilá likvidovať najnovšie hyperzvukové iránske rakety „Fattah“. Toto je hlavný vojenskostrategický výsledok konfliktu Izrael-Irán, ktorý nezačal dnes v noci /ako to uvádzajú naši nasprostastí opoziční politici a novinári/ ale pred dvoma týždňami. Vtedy Izrael zničil iránsky konzulát v sýrskom Damasku a zavraždil 12 [...]

Ukrajinci sa hádajú, či je ešte Rabotino ich alebo už ruské

10.04.2024

Na ukrajinských frontoch nič nové: ľudia tam umierajú, útoky striedajú protiútoky, posuny striedajú ústupy a naopak. Zmeny v prospech OS RF sú ale nie je to nič pre netrpezlivých. Hlavným bojiskom je momentálne stále Časov Jar. Rusi tu používajú taktiku čistenia opevnení pomocou kĺzavých bômb a solncepjokov /salvových raketometov/. Po nich nastupujú do šturmu malé [...]

Časov Jar či Charkov ? Čo skôr, či oboje naraz ?

07.04.2024

Veľká časť čitateľov blogov na blogovisku Pravdy iste od včera večera sedela pri televízoroch a počítačoch a sledovala prezidentské voľby. V SR sa diali na naše pomery veľké veci – ktoré pre mnohých z nás dobre dopadli. Dianie na Slovensku bolo dôležité, no vývoj okolo nás sa nezastavil. Predovšetkým – nezastavila sa vojna, ktorá sa odohráva na Ukrajine. [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

trikopce

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 454
Celková čítanosť: 1999108x
Priemerná čítanosť článkov: 4403x

Autor blogu

Kategórie