Fico by bol znovu premiérom !

6. septembra 2022, trikopce, Nezaradené

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry Polis by po voľbách zostavoval vládu opäť Robert Fico a jeho Smer Slovenská sociálna demokracia. Podľa prieskumu by mal 34 poslancov. Ak by sa Hlas SD priznal k svojej ľavicovosti a pridal k tomu svojich 30 poslancov a pro-národná Republika prispela svojimi 13 mandátmi, – bola by tu znovu sociálne a národne orientovaná väčšinová koalícia so 77 kreslami v NRSR. A ak by sa Tarabov Život spojil s Dankovou SNS, bola by to už stabilná vládna väčšina. Možno aj ústavná…

Ficovi sa podarilo svojimi petično-referendovými aktivitami a proti-vládnymi mítingami s účasťou tisícov nespokojných Slovákov prebudiť z apatie väčšinu voličstva. Novinári sa aj v SR zoširoka venovali plnému Václaváku, kde sa na protivládnej a údajne aj pro-ruskej demonštrácii zišlo 70 tisíc ĺudí. Takme úplne negovali početné demonštrácie Smerákov /podobne politicky orientované/, ktoré sa v tom čase odohrali u nás na Slovensku. A pritom zhromaždiť okolo 70 tisíc ľudí v jeden a pol miliónovom veľkomeste ako Praha je možno ľahšie, ako vyburcovať 20 tisíc ľudí v predsa len provinčných štvrťmiliónových Košiciach či 2-3 tisícky ľudí v okresnom 30 tisícovom Zvolene.

Smeru sa mítingovanie a prechod k priamemu styku so svojimi voličmi vyplatili. A vďaka tomu predbehli Smeráci Hlas o štyri poslanecké kreslá. Hlas SD zostáva na pozícii „miláčika médií“. Do petície za referendum sa takmer nezapojil, mítingy organizovať proti vláde sa mu nechce. Zato pre pro-západných prevažne liberálnych novinárov sú Hlasisti hlavnými opozičnými hviezdami. Médiám neprekáža, že Hlas SD nie je opozičná parlamentná strana a že jeho poslanci pôsobia v NRSR iba ako „nezaradení“. Kaviarenskí žurnalisti cukríčkového Peťka a jeho skupinku neustále považujú za hovorcov opozície. Dávajú im priestor takmer v každej diskusnej relácii RTVS /naposledy dnes na obed/, ale aj v iných euro-atlanticky orientovaných a samozrejme skrz-naskrz liberálnych médiách. Napriek takejto v prospech opozičnej strany nevídanej mediálnej podpore záujem slovenských občanov-voličov o Pellegriniho a spol. klesá. A záujem o Fica a Smer -napriek ignorácii rádií, televízií, internetu a novín rastie. Fico a spol si našli priamy a efektívnejší spôsob komunikácie so Slovákmi. Zoči-voči, na mítiongoch, pri zbere petičných podpisov, pri oslavách, akým bola aj oslava SNP vo Zvolene…

Páni novinári – budíček ! Zobuďte sa, včerajší prieskum Polisu ukázal, že sa na Slovensku čosi zmenilo. Slováci si uvedomili svoj omyl z 2020 a vracajú sa k osvedčenej národne cítiacej ľavici. Ignorovaním Fica a Smeru sa milí žurnalisti síce zavďačíte svojim chlebodarcom,- ale slovenskému národu sa len ďalej vzdialite. Vaša sledovanosť ešte viac poklesne. Nemyslite si, že negovaním pravdy o Slovákoch a ich politických postojoch niečo zmeníte. – Nie nezmeníte. Voči národu sa večne ísť nedá. Je to ako hnať vodu do kopca. Chvíľu to možno trochu ide,-ale potom sa všetko vráti do svojich pôvodných prirodzených koľají.

Dokonca s takou silou, že spätný prúd vody môže zmiesť zo sebou aj tých, čo sa snažili manipulovať, prekrúcať a zatajovať. Na schopnosť plávať by som sa veľmi nespoliehal. Prívalové politické vlny sú silnejšie, než akékoľvek fintičky mediálnych eskamotérov.