Gorbačov bol pre Rusov už dávno mŕtvy

31. augusta 2022, trikopce, Nezaradené

O mŕtvych len dobre. Veď k úmrtiu Gorbačova kondoloval aj V.V.Putin. Gorbačov bol predsa len prezident ZSSR a posledný generálny tajomník KOMUNISTICKEJ strany Sovietskeho zväzu. Dal som to veľkými písmenami, aby pani Čaputová vedela, koho oplakáva. Čaputová mala šancu vyzdvihnúť na Gorbačovových zásluhách pri víťazstve USA v studenej vojne aj jednu zásluhu Gorbačova, akou prispel Slovensku. No nikto jej neporadil a ona na to sama samozrejme nemá.

O čo ide ? Ide o to, že v tom bordeli, ktorý pri rozbíjaní ZSSR Gorbačov urobil, vytvoril zároveń krátkodobé mocenské vákuum v strednej Európe a tým aj ideálnu šancu na to, aby sa Slováci dostali spod područia českých komunistov a šovinistov a aby si nielen obnovili svoju štátnosť, ale postavili ju konečne na demokratických základoch. Keby nebolo Gorbačova a jeho zrady na komunizme a na Sovietskom zväze, nebolo by v 1993 samostatného Slovenska. Bolo by možno inokedy, možno inak, ale v 1993 by to nebolo. Za tento mimovoľný nechcený prínos pre Slovenskú republiku patrí Gorbačovovi vďaka.

Gorbačov bol už v časoch perestrojky v ZSSR neobľúbený. Ľudia na neho nadávali a nadávajú doposiaľ. Po vzniku RF patril v ratingoch obľúbenosti politikov na tie najspodnejšie úrovne. Jeho popularita nikdy od vzniku RF nepresiahla 3-5%. Nečudo, že jeho pokus o rozbeh sociálnodemokratickej strany s rachotom stroskotal. Gorbačov bol platený pajác pre Západ. Bol ich vypchatá, celebrita, ktorej vypadali chlpy a ukazujú ju v úzadia panoptika, aby sa nepovedalo.

Pre Rusov Gorbačov bol a najmä v súčasnosti je v najlepšom prípade symbol strateného času. V horšom prípade je to jeden z najväčších zradcov ruského národa, aký sa kedy v posledných 100-150 rokoch vyskytol. Medzi ruskými zradcami 20.storočia, akými boli Kerenskij, Trockij, Tuchačevskij, Vlasov a Chruščov zaujíma Gorbačov dôstojné, no z chronologického hľadiska posledné miesto. Rusi by radi, keby po Grobačovovi už žiadni zradcovia neboli. No čo, Rusi sú už takí. Neberú si servítku pred ústa, ak ide o tých, čo poškodili ich Matičku Rus.

Takže Rusom sa za Gorbim nariekať nechce. Rusi tie náreky a krokodílie slzy prenechali Západu. Napríklad aj pani Čaputovej. Nech si poplače, Občasný žiaľ a plač psychike prospievajú….